Категорії
Новини

Узаконити балкон у Києві. Узаконити прибудову балкона

Якщо ви думаєте про те, що добре б трохи збільшити свою житлову площу за рахунок будівництва балкона, і вас цікавить питання, наскільки це законно, інакше кажучи, як у Києві можна узаконити балкон, то, сподіваємося, цей матеріал буде вам корисним.

Для багатьох жителів столиці України єдина реальна можливість розширити своє житло (не купуючи нове) – це влаштувати балкон. Характерно, що прилаштувати балкон у Києві цілком реально, але, скажімо прямо, клопітно і дорого. Причому цікаво, що ціна узаконення балкона часом можна порівняти із загальною ціною його будівництва. Проте багато жителів Києва, проте, зваживши всі «за» та «проти», наважуються на такий крок. При будівництві балкона велике значення має місце розташування вашої квартири. Одна справа – почати будівництво балкона на фасаді будинку, що має історичну цінність (це робити ми вам не радимо), інша – прилаштувати балкон у звичайній багатоповерхівці, в квартирі, що виходить, до того ж вікнами у двір. Для досвідчених будівельників (до категорії яких, без хибної скромності, ми відносимо і себе) будівництво балкону – річ цілком звичайна. На першому поверсі прибудова балкона – ну прямо проситися сама. Процедура “узаконити балкон на першому поверсі” є найпопулярнішою.

Чи можна узаконювати в Києві будівництво балкону?

Чи можна не узаконювати будівництво балкону? Таке питання часто чують наші майстри, спілкуючись із мешканцями Києва з приводу прибудови нового балкону.

Ми вже прибудували, збудували, облаштували у Києві безліч балконів. До речі, багато хто з них не пройшов процедуру узаконення і радує своїх господарів незаконеними. Найчастіше узаконення балкона можна уникнути, якщо квартира приватизована і ви її не продаєте, не змінюєте та не отримуєте у спадок чи подарунок. Тобто доти, доки держава в особі відповідних інстанцій (наприклад, БТІ) не звертає на ваш вбудований балкон своєї пильної уваги. В інших випадках вам загрожує щонайменше штраф. Його розміри можуть відрізнятися і змінюються рік у рік. А як максимум? Знесення нового балкону? Теоретично… Практично про таке у Києві ми поки що не чули.

Як отримати дозвіл на будівництво балкону у Києві?

Можливо краще розпочати з отримання дозволу на будівництво балкона? Що краще – перед початком будівництва балкона отримати дозвіл чи узаконити вже готовий балкон? У кожному варіанті є свої сильні та слабкі сторони. Почавши в Києві дізнаватися щодо отримання дозволу на будівництво балкона (якщо діяти самостійно) можна витратити на всі узгодження більше півроку, при цьому результат, як би це м’якше висловитися – не завжди передбачуваний.

Як узаконити новий балкон у Києві

На щастя (?!) можна знайти в Києві юриста або фірму, яка береться отримати дозвіл на будівництво балкона або узаконити вже наявний новий балкон. Незалежно, чи це перший поверх, другий поверх або балкон на великій висоті – ми готові розглянути ваші документи.

З усіх питань, пов’язаних із будівництвом нового балкона, прибудовою балкона, телефонуйте нам для отримання консультації. Ми допоможемо вам, не лише прилаштувавши для вас балкон, а й оформивши необхідні для того, щоб узаконити будову, документи.

Якщо ви хочете в Києві оформити будівництво балкону за законом

Ось приблизно які заходи необхідно зробити законослухняним мешканцям Києва, для того, щоб узаконити будівництво балкона.

В адміністрацію слід подати заяву та відповідний пакет документів.

Коли дозвіл отримано, ліцензованій організації потрібно замовити проект, оформлений за всіма правилами та з наявністю необхідної проектної документації. Проект вимагає узгодження (міськгаз, СЕС, вордоканал тощо)

Після цього документи розглядає спеціальна комісія в адміністрації міста. Після схвалення комісією укладається договір із будівельниками. Після закінчення робіт комісія підтверджує спеціальним актом приймання об’єкта. Після затвердження акту оформляється новий техпаспорт квартири.

Дзвоніть, консультуйтеся, запитуйте вартість як самої споруди балкона, так і його узаконення в Києві!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні записи